کیف ابزار
  • معرفی ابزار
  • اخبار ابزار
  • مطالب آموزشی
  • برندهای ابزار
  • همکاری با کیف ابزار
  • تماس با کیف ابزار
اطلاع‌رسانی
کیف ابزارکیف ابزار
Font ResizerAa
  • معرفی ابزار
  • اخبار ابزار
  • مطالب آموزشی
  • برندهای ابزار
  • همکاری با کیف ابزار
  • تماس با کیف ابزار
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
تمامی حقوق به مجله کیف ابزار تعلق دارد
کیف ابزار > مطالب آموزشی > آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست با 3 روش مختلف و افزایش طول عمر آن
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست با 3 روش مختلف و افزایش طول عمر آن

آخرین بروزرسانی: 1403/02/09
توسط محسن پرهیزکار
Published: اردیبهشت 9, 1403
بدون دیدگاه
آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست و افزایش طول عمر آن
آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست و افزایش طول عمر آن
اشتراک گذاری

آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست و افزایش طول عمر آن

قالی‌های ایرانی، خصوصاً از نوع دستباف، در زمره لوکس‌ترین فرش‌های دنیا قرار دارند. هر چند، تمیز کردن قالی ایرانی کار پردردسری است. برخلاف فرش‌های ماشینی که به شکل انبوه تولید می‌شوند، قالی‌های ایرانی معمولاً هیچ‌گونه دستورالعمل یا برچسبی در قسمت پشتی‌شان درج نشده است. از طرفی، قالی ایرانی نیاز به مراقبت دارد و در اکثر مواقع باید به صورت دستی تمیز شود… اما چگونه؟

آنچه خواهید خواند
آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست و افزایش طول عمر آنسه روش رایج برای تمیز کردن فرش‌های دستبافگردگیریجارو برقی کشیدنروش شست‌وشو با آبچگونه باید لکه‌ها را از فرش دستباف پاک کرد؟آیا می‌توان به فرش دستباف شامپو فرش زد؟آیا می‌توان از آب با فشار بالا برای شست‌وشوی فرش دستباف استفاده کرد؟فرش دستباف ایرانی را هر چند وقت یکبار باید تمیز کرد؟سوالات متداولفرش دستباف ایرانی چقدر عمر می‌کند؟آیا فرش‌های ایرانی از مد افتاده‌اند؟آیا می‌توان برای فرش‌های ایرانی از شوینده‌های مختلف استفاده کرد؟

 

روش‌های مختلفی برای تمیز کردن دستی قالیچه ایرانی در دسترس هستند. رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  1. گردگیری
  2. جاروبرقی کشیدن
  3. با محلول شوینده پاک کردن

اگر به تازگی قالی ایرانی خریداری کرده‌اید، احتمالاً این پرسش برایتان مطرح شده است که باید برای حفظ ظاهر نو و تمیز آن باید چه کاری انجام دهید. در ادامه این مطلب، راهکارهایی به شما ارائه می‌شود که روی هیچ برچسب فرش دستی ایرانی نخواهید یافت.

 

بیشتر بخوانید: جلوگیری از آسیب دیدن رنگ خودرو با انجام ندادن ۵ اشتباه رایج

 

سه روش رایج برای تمیز کردن فرش‌های دستباف

گردگیری

این روش که به ضربه زدن محکم هم شهرت دارد، یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای خارج کردن تمام گرد و غبارها و آلودگی‌هایی که در طول چند سال بر روی فرش‌ها جمع شده‌اند. برای انجام این کار، فرش را از روی یک چیز آویزان کنید و با یک چوب محکم به آن ضربه بزنید. در صورتی که فرش کوچک است یا قالیچه دارید، می‌توانید آن را با دست بتکانید. وقتی هیچ گرد و خاکی از فرش رؤیت نشود، می‌توانید آن را به داخل بازگردانید. برای خوشبو کردن فرش هم می‌توانید اسپری مخصوص خوشبخوکنندۀ فرش استفاده کنید.

جارو برقی کشیدن

در زندگی‌های مدرن امروزی، لزومی ندارد فرش را بتکانید؛ علت هم این است که با جاروبرقی می‌توان به نتایج مشابهی دست پیدا کرد. اگر می‌خواهید بوی بد را از فرش بگیرید، جوش شیرین روی آن بپاشید و اجازه دهید 15 دقیقه در این حالت بماند. سپس، جاروبرقی کشیدن را آغاز کنید. جوش شیرین توانایی جذب بوهای نامطبوع را دارد.

روش شست‌وشو با آب

در دنیای واقعی، هر روز باید انتظار داشت که مایعات روی قالی بریزد. خبر خوب این است که از طریق پاک‌کننده‌هایی می‌توان جلوی خرابی فرش را گرفت. در ادامۀ این مطلب، به نحوۀ شست‌وشوی محل کثیف‌شدۀ فرش اشاره می‌شود.

  1. دو قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با کمی آب گرم در یک بطری بزرگ مخلوط کنید. آن را تکان دهید تا مواد به طور مساوی پخش شوند. مخلوط را داخل یک کاسه یا سطل بریزید.
  2. یک اسفنج تمیز بردارید و آن را در سطل فرو کنید. با استفاده از اسفنج، فرش را به خوبی بسایید و مطمئن شوید که تمام سطح فرش کاملاً تمیز شود. در حین سایش اسفنج به فارش، حتماً اسفنج‌ها را به محض کثیف شدن عوض کنید، یا حداقل آن‌ها را تمیز کنید.
  3. وقتی فرش تمیز شد، سطل را خالی کنید و دوباره داخلش آب بریزید و مجدداً مراحل 1 و 2 را تکرار کنید. این روش شست‌وشو مناسب فرش‌های دست‌باف است. اگر این مرحله را انجام ندهید، مواد شوینده باعث چسبیدن بیشتر آلودگی به فرش شما می‌شود. در نتیجه، بعد از اجرای مراحل 1و 2 و همچنین بعد از بی‌توجهی به فصل 3، فرش ظاهر بدتری پیدا می‌کند.
  4. بعد از آبکشی، اجازه دهید فرش شما در هوا خشک شود. فرش نیازی به خشک شدن با گرمای مصنوعی یا فن ندارد. فرش‌های ایرانی از این نظر مقاوم هستند.

چگونه باید لکه‌ها را از فرش دستباف پاک کرد؟

چگونه باید لکه‌ها را از فرش دستباف پاک کرد؟

در اکثر موارد، لکه‌ها به راحتی قابل پاک کردن هستند. البته، چیزهایی که چسبندگی زیادی دارند، باعث دردسر می‌شوند. اگر چیزهای معمول مثل غذا، چای یا سایر موارد مشابه روی فرش ریخته است، راهی نسبتاً آسان برای پاک کردن آن‌ها از روی فرش در دسترس دارید. نکته مهم، سریع عمل کردن است.

  1. ابتدا تا جایی که می‌توانید، لکه را پاک کنید. اگر می‌توانید مقداری از آن را جدا کنید (مانند تکه‌های گِل) و لحظه‌ای درنگ نکنید.
  2. اگر لکه به صورت مایع است،ابتدا با یک پارچه سفید تمیز لکه را پاک کنید. لکه را به آرامی فشار دهید تا جایی که دیگر نتوان مایع را به پارچه چسباند. اگر جای تمیزی در پارچه  باقی نماند، آن را عوض کنید.
  3. یک قاشق چایخوری پودر صابون نرم را به مقداری آب اضافه و آن‌ها را با هم مخلوط کنید.
  4. با یک اسفنج جدید، محلول را بردارید و لکه را پاک کنید. لکه را فشار ندهید و مالش ندهید، زیرا این کار فقط باعث می‌شود لکه بیشتر در بافت فرش فرو رود. در عوض، آن را به آرامی پاک کنید تا لکه از یک ماده به ماده دیگر منتقل شود.
  5. پس از پاک شدن لکه، یک اسفنج دیگر بردارید، آن را خیس و ناحیه را پاک کنید. این کار به عنوان آبکشی عمل می‌کند و به حذف باقی مانده‌های صابون کمک می‌کند.
  6. اجازه دهید فرش در هوا خشک شود. ترجیحاً حیوانات خانگی یا کودکان اطرافتان نباشند، چون ممکن است باعث شکل‌گیری لکه جدیدی بر روی فرش شوند.

 

بیشتر بخوانید: 5 ابزار کاربردی برای نصب پایه تلویزیون بر روی دیوار

 

آیا می‌توان به فرش دستباف شامپو فرش زد؟

زدن شامپو به فرش‌های ماشینی باعث زیباتر شدن آن‌ها می‌شود، اما این موضوع برای فرش دستباف ایرانی صدق نمی‌کند. بافت فرش دستباف بسیار حساس و واکنش‌پذیر است. اگر وسوسه شده‌اید برای فرش دستباف، شامپوی فرش تهیه کنید، بهتر است نظرتان را تغییر دهید. در این شرایط، با شرکت‌های قالیشویی تماس بگیرید.

آیا می‌توان از آب با فشار بالا برای شست‌وشوی فرش دستباف استفاده کرد؟

خیر. تحت هیچ شرایطی، استفاده از جریان پر فشار آب برای شست‌وشوی فرش دستباف گزینه مناسبی نیست. واترجت‌ها باعث آسیب به الیاف فرش دستباف ایرانی می‌شوند. در صورت استفاده از جریان پرفشار، الیاف بهم‌پیوسته فرش دستباف از هم جدا می‌شوند. حتی اگر فرش دستباف در اثر فشار آب بالا دچار سایش یا پارگی نشود، ترکیب رنگ آن از بین خواهد رفت. فرش‌های ایرانی معمولاً ترکیب رنگ ثابتی دارند. وقتی از واترجت استفاده می‌شود، رنگ‌ها از الیاف جدا می‌شوند.

فرش دستباف ایرانی را هر چند وقت یکبار باید تمیز کرد؟

این موضوع بستگی به میزان استفاده از فرش دارد. اکثر فرش‌های ایرانی نیاز به مراقبت مداوم ندارند. اگر صرفاً اعضای خانواده روی فرش دستباف راه می‌روند، فقط باید هر سه تا پنج سال یکبار آن را به طور کامل تمیز کنید. با این کار، دوام فرش‌تان را تا سالیان سال تضمین می‌کنید.

فرش دستباف ایرانی را هر چند وقت یکبار باید تمیز کرد؟

سوالات متداول

فرش دستباف ایرانی چقدر عمر می‌کند؟

فرش دستباف ایرانی لقب «بادوام‌ترین فرش کره زمین» را یدک می‌کشد. یا حداقل، شهرت فرش ایرانی به گونه‌ای است که چنین حسی را القا می‌کند. یک قالیچه ایرانی در صورت نگهداری مناسب، می‌تواند هر جایی بین 20 تا 200 سال عمر کند، بدون آنکه نیاز به تعویض داشته باشد. به همین خاطر، بسیاری از فرش‌های ایرانی به عنوان عتیقه به فروش می‌رسند.

آیا فرش‌های ایرانی از مد افتاده‌اند؟

خیلی از چیزها برای مدت زمان کوتاهی مد می‌شوند و سپس از میان می‌روند، اما قالیچه‌های ایرانی اینگونه نیستند. راز بقای فرش‌های ایرانی، کیفیت استثنایی و طرح‌های منحصر به فرد آن‌ها است. برخلاف اکثر انواع دیگر فرش و قالیچه، قالیچه‌های ایرانی ارزش خود را حفظ کرده‌اند. حتی گاهی اوقات، با گذشت زمان، ارزش فرش ایرانی افزایش هم پیدا کرده است. خیلی‌ها از فرش ایرانی، خصوصاً فرش دستباف آن، به عنوان سرمایه استفاده می‌کنند.

آیا می‌توان برای فرش‌های ایرانی از شوینده‌های مختلف استفاده کرد؟

فرشی که به روش سنتی تهیه می‌شود، نباید به روش غیر سنتی تمیز شود. شاید با چند بار شست‌وشو و شامپو زدن برای فرش مشکلی پیش نیاید، اما الیاف آن به مرور با این کارها از بین می‌رود.

 

 

منبع: upgradedhome

- تبلیغات -
Ad image
تگ:تمیز کردن فرشتمیز کردن فرش ایرانیتمیز کردن فرش با دست
منبع:upgradedhome
به اشتراک گذاری این مطلب
فیسبوک واتساپ واتساپ تلگرام Threads ایمیل کپی لینک پرینت مطلب
اشتراک گذاری
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

- تبلیغات -
Ad image

سایر مطالب

گزارش مالی هلدینگ Chervon
گزارش مالی هلدینگ Chervon از شرایط بازار خرید و فروش ابزار پرده برداشت
اخبار ابزار اسکیل Skil ایگو Ego فلکس Flex
معرفی نسل جدید آچارهای کلاغی و شلاقی شرکت بوش
معرفی نسل جدید آچارهای کلاغی و شلاقی شرکت بوش
اخبار ابزار بوش Bosch
چاقوی جیبی و تاشوی همه کاره Ant Design Zen
چاقوی جیبی و تاشوی همه کاره Ant Design Zen
معرفی ابزار
چاقوی تاکتیکال Mossy Oak Mini، کوچک اما پر از امکانات
چاقوی تاکتیکال Mossy Oak Mini، کوچک اما پر از امکانات
معرفی ابزار

جدیدترین دیدگاه‌ها

  • محسن پرهیزکار در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “درود، حتما جناب افراسیابی، ممنونم از پیشنهاد شما” اردیبهشت 26, 22:05
  • مختار افراسیابی در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “سلام عزیزان ممنونم از این همه اطلاعات که در اختیار بیننده گان قرار می دهید لطفاً قیمت هر کالایی که…” اردیبهشت 25, 02:49
  • محمد گلی هوجقان در آشنایی با 4 روش جوشکاری متداول و پرکاربرد: “سلام. درود بر شما استاد. توضیح و بیان ساده تر بیشتر به علاقه من آن کمک میکرد. البته توضیحات شما…” اردیبهشت 22, 06:10
  • محسن پرهیزکار در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “درود، در حال حاضر فقط در فروشگاه‌های خارجی در دسترس هست” اردیبهشت 21, 11:57
  • محسن پرهیزکار در آشنایی با 4 روش جوشکاری متداول و پرکاربرد: “درود، بله حتما، کامنت شما اینجا باقی بمونه تا دوستان ببینن” اردیبهشت 21, 11:55

مطالب مرتبط

سایر مطالب از این دسته‌بندی
نحوه عملکرد آچار بکس جغجغه‌ ای مجهز به دو ضامن چگونه است؟
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

نحوه عملکرد آچار بکس جغجغه‌ ای مجهز به دو ضامن چگونه است؟

2 1
معرفی برند بوش
برندهای ابزاربوش Boschپیشنهاد سردبیر

معرفی برند بوش

2
تفاوت میخ و پیچ
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

تفاوت میخ و پیچ، کاربرد هر کدام و نکات مهم استفاده از آن‌ها

1
بررسی تخصصی زنجیرهای اره های زنجیری، ساختار و نحوه عملکرد
مطالب آموزشی

بررسی تخصصی زنجیرهای اره های زنجیری، ساختار و نحوه عملکرد

5 ابزار کاربردی برای نصب پایه تلویزیون بر روی دیوار
مطالب آموزشی

5 ابزار کاربردی برای نصب پایه تلویزیون بر روی دیوار

3
نحوه استفاده از روان کننده WD-40 برای سرویس ابزارهای برقی
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

نحوه استفاده از روان کننده WD-40 برای سرویس ابزارهای برقی

1
ساخت ابزار و وسایل کاربردی با وسیله‌های ساده و دور ریختنی، قسمت 6
ویدیوپیشنهاد سردبیر

ساخت ابزار و وسایل کاربردی با وسیله‌های ساده و دور ریختنی، قسمت 6

معرفی تجهیزات ایمنی حین کار برای حفظ امنیت
مطالب آموزشی

معرفی تجهیزات ایمنی حین کار برای حفظ امنیت

مطالب بیشتر
کیف ابزار

مجله کیف ابزار، رسانۀ تخصصی ابزار است که تجربۀ چندین سالۀ فعالیت خود را در زمینۀ انواع ابزار، در این رسانه گردآوردی کرده و پیش روی شما قرار داده است.

  • پیشنهادی:
  • پیشنهاد سردبیر
  • ویدیو

ابزارها

  • تاریخچۀ بازدید
  • ذخیره شده‌ها

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما
تمامی حقوق به مجله کیف ابزار تعلق دارد، پیاده‌سازی، پشتیبانی و بهینه سازی سئو توسط آژانس توسعه کسب و کار دوباره
به نسخه موبایل بروید
خوش آمدید

به حساب کاربری خود وارد شوید

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده‌اید؟

Not a member? Sign Up