کیف ابزار
  • معرفی ابزار
  • اخبار ابزار
  • مطالب آموزشی
  • برندهای ابزار
  • همکاری با کیف ابزار
  • تماس با کیف ابزار
اطلاع‌رسانی
کیف ابزارکیف ابزار
Font ResizerAa
  • معرفی ابزار
  • اخبار ابزار
  • مطالب آموزشی
  • برندهای ابزار
  • همکاری با کیف ابزار
  • تماس با کیف ابزار
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
تمامی حقوق به مجله کیف ابزار تعلق دارد
کیف ابزار > مطالب آموزشی > روش های از بین بردن شوره کولر آبی
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

روش های از بین بردن شوره کولر آبی

آخرین بروزرسانی: 1403/03/23
توسط مرتضی اصفهانی
Published: خرداد 23, 1403
بدون دیدگاه
روش های از بین بردن شوره کولر آبی
روش های از بین بردن شوره کولر آبی
اشتراک گذاری

ساده‌ترین روش های از بین بردن شوره کولر آبی و جلوگیری از ایجاد مجدد

به گزارش کیف ابزار، کولر آبی یکی از بهترین و کارآمدترین ابزارهای خنکسازی محیط در مناطق خشک و معتدل است که با استفاده از فرآیند تبخیر آب باعث کاهش دمای محیط و افزایش رطوبت موجود در آن می‌شود. اما نگهداری مناسب و انجام سرویس‌های دوره‌ای از جمله موارد بسیار مهمی است که معمولا در زمان راه‌اندازی کولر در ابتدای دوره گرم سال و تنها در زمان بروز مشکل در کارآیی و عملکرد این محصول مورد توجه قرار می‌گیرد.

آنچه خواهید خواند
ساده‌ترین روش های از بین بردن شوره کولر آبی و جلوگیری از ایجاد مجددعلت ایجاد شوره و رسوب در کولر آبیراه‌های حذف شوره و رسوبات کولر آبی1- فرچه سیمی2- فرچه سیمی و سرکه3- فرچه سیمی همراه با وایتکس یا جوهرنمکروش‌های جلوگیری از ایجاد شوره و رسوب در کولر آبی1- تعویض منظم آب کولر2- صابون3- پوشال سلولزی4- رسوب‌گیر یا فیلتر تصفیه آب5- جرم‌گیر6- مایع شوره‌گیر7- توپ شوره‌گیر

یکی از مراحل بسیار مهم در فرآیند سرویس و آماده‌سازی کولر آبی به موضوع پاکسازی شوره و رفع رسوبات موجود در بخش‌های مختلف آن مربوط می‌شود که علیرغم بی‌توجهی بسیاری از افراد باید در نظر داشت که انجام صحیح این مرحله، به شکل مستقیم بر روی عملکرد، بهود سطح خنکی هوای خروجی و افزایش طول عمر قطعات مختلف این دستگاه تاثیرگذار بوده و نیازمند صرف هزینه و زمان زیادی نیز نخواهد بود.

حجم زیاد شوره و رسوب کولر آبی

علت ایجاد شوره و رسوب در کولر آبی

آب، مهمترین عامل در کاهش دمای خروجی و به عبارت بهتر خنک شدن هوای کولرهای آبی است که در یک چرخه دائمی توسط پمپ آب از بخش سینی کولر به قسمت پوشال‌ها منتقل شده و پس از عبور جریان هوا از میان پوشال‌ها به کاهش دما و افزایش سطح رطوبت آن کمک می‌کند.

اما آب ارائه شده در سیستم لوله‌کشی شهری دارای مقادیری از املاح و رسوبات است که حجم آن پس از تبخیر آب در داخل کولر به تدریج افزایش پیدا کرده و در چرخه انتقال آب، به بخش‌های مختلف دستگاه نفوذ کرده و پس از خشک شدن به شکل رسوبات نمکی نمایان می‌شوند که در سطوح اولیه، مشکل خاصی برای عملکرد کولرهای آبی ایجاد نمی‌کند اما عدم توجه و تشدید این شرایط در درازمدت باعث استهلاک سریع، از بین رفتن رنگ کولر، افزایش سرعت زنگ‌زدگی، ایجاد عیوب مکانیکی و کاهش کارآیی دستگاه خواهد شد.

 

بشتر بخوانید: آموزش تمیز کردن فرش ایرانی با دست با 3 روش مختلف و افزایش طول عمر آن

 

همچنین وجود شوره یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در عملکرد پمپ آب و شناور کولرهای آبی است که در طولانی‌مدت باعث کاهش طول عمر آنها می‌شود و نکته بسیار مهم اینکه با فعالیت کولر در دوره گرما، سطح قابل توجهی از این ذرات به محیط خانه راه پیدا کرده که می‌تواند زمینه‌ساز برخی از حساسیت‌ها و بیماری‌ها باشد.

تجمع رسوب در قسمت بدنه کولر آبی
تجمع رسوب در قسمت بدنه کولر آبی

راه‌های حذف شوره و رسوبات کولر آبی

حذف شوره و ضایعات رسوبی موجود در بخش‌های مختلف کولر با توجه به ضخامت و حجم آن از طریق انجام روش‌های مختلف امکان‌پذیر است که در ادامه با برخی از ارزان‌ترین و موثرترین موارد آنها آشنا می‌شویم. به عنوان یک نکته بسیار مهم، قبل از انجام هرگونه فرآیند تعمیراتی یا سرویس‌کاری کولرهای آبی از قطع بودن جریان برق اصلی دستگاه مطمئن شوید.

1- فرچه سیمی

استفاده از فرچه سیمی یکی از ساده‌ترین، آسان‌ترین و موثرترین روش‌های رسوب‌زدایی از سطوح مختلف کولرهای آبی است که معمولا برای رفع موارد جزئی و حذف لایه‌های نازک کاربرد دارد. البته باید توجه داشت که اعمال نیرو و فشار بیش از حد در حین استفاده از فرچه‌های سیمی باعث ایجاد خراشیدگی و از بین رفتن لایه‌های رنگ خواهد شد. همچنین خیس کردن رسوبات قبل از استفاده از فرچه سیمی باعث نرم شدن و راحتی بیشتر در اجرای فرآیند جرم‌زدایی می‌شود.

2- فرچه سیمی و سرکه

سرکه به عنوان یک مایع اسیدی از قدرت بسیار زیادی برای حل کردن رسوبات آهکی برخوردار است. برای این کار، سرکه را به وسیله یک اسپری بر روی نقاط مختلف بپاشید و پس از چند دقیقه از فرچه سیمی برای حذف کامل رسوبات استفاده کنید.

3- فرچه سیمی همراه با وایتکس یا جوهرنمک

وایتکس و جوهرنمک از جمله مواد شیمیایی بسیار موثر در حذف شوره و رسوبات آهکی کولرهای آبی هستند و معمولا در موارد شدید و حاد از آنها استفاده می‌شود. به همراه داشتن دستکش ایمنی و عینک محافظ در کنار ماسک تنفسی از جمله موارد مهم در حین استفاده از این روش است که به شکل موثر از بروز حساسیت و ایجاد آسیب‌های تنفسی و پوستی جلوگیری می‌کند.

شوره و رسوب کولر آبی در قسمت شناور
شوره و رسوب کولر آبی در قسمت شناور

روش‌های جلوگیری از ایجاد شوره و رسوب در کولر آبی

بهترین راهکار برای خلاصی از شر رسوبات آهکی کولرهای آبی، از بین بردن شرایط تولید و جلوگیری از ایجاد آنهاست. استفاده از این موارد پیشگیرانه باعث کاهش استهلاک قطعات، سهولت بیشتر در انجام سرویس‌های دوره‌ای و افزایش قدرت خنکسازی کولرهای آبی می‌شود و در درازمدت هزینه‌های بسیار کمتری را به کاربران تحمیل می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از روان کننده WD-40 برای سرویس ابزارهای برقی

 

1- تعویض منظم آب کولر

این راهکار به عنوان ساده‌ترین روش برای جلوگیری از ایجاد رسوب در کولرهای آبی محسوب می‌شود که معمولا از سوی کاربران مورد توجه قرار نمی‌گیرد. همچنین تخلیه کامل آب کولر پس از پایان دوره گرما علاوه بر حذف کامل املاح موجود در آن و جلوگیری از خشک شدن رسوبات، مانع از ایجاد زنگ‌زدگی در قسمت‌های مختلف آن می‌شود.

2- صابون

صابون یکی از ترفندهای رایج برای کاهش سختی آب و تشکیل رسوب در کولرهای آبی است که باعث از بین رفتن بوی نامطبوع آن نیز می‌شود. البته باید توجه داشت که فقط صابون‌های جامد دارای این خاصیت بوده و استفاده از صابون‌های مایع تاثیری در کاهش رسوبات کولر نخواهد داشت. از طرف دیگر میزان استفاده از صابون در حدود 10 الی 20 گرم بوده و پس از کاهش رسوبات باید آب کولر را به طور کامل تعویض کرد.

3- پوشال سلولزی

در سال‌های اخیر استفاده از پدها یا پوشال‌های سلولزی به یک امر رایج در تولید و استفاده از کولرهای آبی تبدیل شده است که با افزایش چشمگیر قدرت خنک‌کنندگی کولرهای آبی به انتخاب اول بسیاری از خریداران تبدیل شده‌اند. از سوی دیگر ساختار مشبک این پدها با جمع‌آوری رسوبات و جلوگیری از تشکیل لایه‌های سخت، به راحتی قابل پاکسازی بوده و چه از نظر فنی و چه از نظر تعمیر و نگهداری، انتخاب ایده‌آلی برای کولرهای آبی محسوب می‌شوند.

4- رسوب‌گیر یا فیلتر تصفیه آب

استفاده از فیلترهای رسوب‌گیر در مسیر ورودی آب کولر می‌تواند سطح املاح و مواد موجود در آب شهری را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و از ایجاد لایه‌های آهکی در بخش‌های مختلف کولر آبی جلوگیری نماید. البته باید توجه داشت که استفاده از این فیلترها دارای بازه زمانی محدود و نیازمند تعویض در دوره‌های زمانی مشخص است.

5- جرم‌گیر

جرم‌گیر آب کولر با قرار گرفتن در بخش سینی کف و با استفاده از واکنش‌های یونی و جابجایی عناصر آهک‌زا از ایجاد رسوب در کولرهای آبی جلوگیری می‌کند. البته میزان قدرت جرم‌گیرها با توجه به حجم رسوبات و شرایط محیطی و دما به تدریج کاهش پیدا کرده و نیازمند تعویض خواهد بود.

6- مایع شوره‌گیر

این مایع با برخورداری از فرمولاسیون خاص، همراه با آب موجود در داخل کولر به بخش‌های مختلف نفوذ کرده و ضمن کاهش سختی آب از ایجاد شوره و رسوب در بخش‌های مختلف آن جلوگیری می‌کند.

7- توپ شوره‌گیر

این توپ از جنس روغن تالو ساخته شده و با قرار گرفتن در بخش سینی کف کولر و خنثی کردن یون‌های نمکی و آهک‌زا مانع از ایجاد رسوب و شوره در بخش‌های داخلی کولر می‌شود.

- تبلیغات -
Ad image
تگ:رسوب کولررسوب کولر آبی
منبع:کیف ابزار
به اشتراک گذاری این مطلب
فیسبوک واتساپ واتساپ تلگرام Threads ایمیل کپی لینک پرینت مطلب
اشتراک گذاری
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

- تبلیغات -
Ad image

سایر مطالب

گزارش مالی هلدینگ Chervon
گزارش مالی هلدینگ Chervon از شرایط بازار خرید و فروش ابزار پرده برداشت
اخبار ابزار اسکیل Skil ایگو Ego فلکس Flex
معرفی نسل جدید آچارهای کلاغی و شلاقی شرکت بوش
معرفی نسل جدید آچارهای کلاغی و شلاقی شرکت بوش
اخبار ابزار بوش Bosch
چاقوی جیبی و تاشوی همه کاره Ant Design Zen
چاقوی جیبی و تاشوی همه کاره Ant Design Zen
معرفی ابزار
چاقوی تاکتیکال Mossy Oak Mini، کوچک اما پر از امکانات
چاقوی تاکتیکال Mossy Oak Mini، کوچک اما پر از امکانات
معرفی ابزار

جدیدترین دیدگاه‌ها

  • محسن پرهیزکار در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “درود، حتما جناب افراسیابی، ممنونم از پیشنهاد شما” اردیبهشت 26, 22:05
  • مختار افراسیابی در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “سلام عزیزان ممنونم از این همه اطلاعات که در اختیار بیننده گان قرار می دهید لطفاً قیمت هر کالایی که…” اردیبهشت 25, 02:49
  • محمد گلی هوجقان در آشنایی با 4 روش جوشکاری متداول و پرکاربرد: “سلام. درود بر شما استاد. توضیح و بیان ساده تر بیشتر به علاقه من آن کمک میکرد. البته توضیحات شما…” اردیبهشت 22, 06:10
  • محسن پرهیزکار در فرز نواری M12 Fuel میلواکی، انتخابی بدون تردید: “درود، در حال حاضر فقط در فروشگاه‌های خارجی در دسترس هست” اردیبهشت 21, 11:57
  • محسن پرهیزکار در آشنایی با 4 روش جوشکاری متداول و پرکاربرد: “درود، بله حتما، کامنت شما اینجا باقی بمونه تا دوستان ببینن” اردیبهشت 21, 11:55

مطالب مرتبط

سایر مطالب از این دسته‌بندی
تفاوت باتری های سری XGT / LXT / CXT ماکیتا
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیرماکیتا Makitaمعرفی ابزار

تفاوت باتری های سری XGT / LXT / CXT ماکیتا

دنیای ابزار در سال 2024 میلادی
مطالب آموزشی

دنیای ابزار در سال 2024 میلادی به چه سمتی حرکت خواهد کرد؟

1
چرم نبوک یا نوبوک چیست؟ چطور آن را تمیز کنیم؟
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

چرم نبوک یا نوبوک چیست؟ چطور آن را تمیز کنیم؟

با مفهوم پروسیومر Prosumer آشنا شوید
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

با مفهوم پروسیومر Prosumer آشنا شوید

1
نحوه انتخاب تجهیزات روشنایی کارگاهی و صنعتی
مطالب آموزشیمعرفی ابزار

نحوه انتخاب تجهیزات روشنایی کارگاهی و صنعتی

1
جلوگیری از آسیب دیدن رنگ خودرو با انجام ندادن 5 اشتباه رایج
مطالب آموزشی

جلوگیری از آسیب دیدن رنگ خودرو با انجام ندادن 5 اشتباه رایج

1 1
معرفی برند میلر، برند متخصص جوشکاری
برندهای ابزارپیشنهاد سردبیرمیلر Miller

معرفی برند میلر، برند متخصص جوشکاری

5 1
باتری لیتیوم یونی چیست؟ راهنمای جامع و کامل باتری لیتیوم یونی
مطالب آموزشیپیشنهاد سردبیر

باتری لیتیوم یونی چیست؟ راهنمای جامع و کامل باتری لیتیوم یونی

1
مطالب بیشتر
کیف ابزار

مجله کیف ابزار، رسانۀ تخصصی ابزار است که تجربۀ چندین سالۀ فعالیت خود را در زمینۀ انواع ابزار، در این رسانه گردآوردی کرده و پیش روی شما قرار داده است.

  • پیشنهادی:
  • پیشنهاد سردبیر
  • ویدیو

ابزارها

  • تاریخچۀ بازدید
  • ذخیره شده‌ها

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما
تمامی حقوق به مجله کیف ابزار تعلق دارد، پیاده‌سازی، پشتیبانی و بهینه سازی سئو توسط آژانس توسعه کسب و کار دوباره
به نسخه موبایل بروید
خوش آمدید

به حساب کاربری خود وارد شوید

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده‌اید؟

Not a member? Sign Up