دستگاه جوش اینورتر چیست؟

آخرین کامنت های سایت

دستگاه جوش اینورتر نسل جدید دستگاه‌های جوشکاری است. این دستگاه ها با توجه به سبک بودن و جوش باکیفیتی که ارائه می‌دهد در اکثر فعالیت های جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد. منبع تغذیه دستگاه جوش اینورتر توانایی فراهم کردن جریان بالا برای جوشکاری را دارند . این دستگاه‌ها با استفاده از یک سری رکتیفایر و سوییچ حالت جامد، جریان متناوب 60 هرتز (AC) برق ورودی را به جریان (DC) خروجی تبدیل می کند . دستگاه جوش اینورتر بطور قابل توجهی سبک تر است و همچنین مصرف برق کمتری نسبت به دستگاه جوش ترانسی دارند. دستگاه جوش قدیمی به وسیله ی یک ترانسفورماتور هسته آهنی بزرگ شدت جریان برق کم AC با ولتاژ بالا را به شدت جریان برق بالا AC ولتاژ با ولتاژ پایین تبدیل می کنند و سپس با استفاده از ریکتیفایر AC به DC تبدیل می شود ولی دستگاه جوش اینورتر ابتدا به کمک ریکتیفایر AC ورودی را به DC تغییر می دهد . این جریان که به سرعت روشن و خاموش می شود جریانی با فرکانس بالا مستقیم حدود 10000،تا 20000 هرتز تولید می کند . فرکانس بالا و جریان کم شدت منبع تغذیه ای برای ترانسفورماتور است که در آن شدت جریان برق افزایش می یابد.



                                            نمونه دستگاه جوش قدیمی

تفاوت کارکرد دستگاه‌های جوش اینورتر با دستگاه‌های جوش قدیمی در نحوه‌ی تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان (DC) خروجی می باشد. به دلیل تکنولوژی جدیدی که در ساختار دستگاه‌های جوش اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد، هزینه‌ی تولید آن‌ها بسیار کمتر از دستگاه‌های پیشین تمام شده و باعث صرفه جویی در هزینه ی تولید دستگاه می شود.به علاوه دستگاه‌های جوش اینورتردر مقایسه با دستگاه‌های جوش پیشین دارای وزن کم‌تر و قدرت جوش مستحکم‌تر و یکنواخت‌تری می باشند. از مزایای جوشکاری با دستگاه های اینورتری می توان به افزايش كيفيت جوشكاري و  صرفه‌جويي مصرف انرژي ، جوش كافي، قابل‌حمل‌بودن، قوس پايدار، ولتاژ بي‌باري بالا و تعادل مناسب قدرت قوس اشاره کرد.


مزایای اینورترهای جوشکاری :
ایجاد امکان جوشکاری به وسیله انواع الکترود های رتیلی و قلیایی و همچنین سلولوزی
دست یابی به بالاترین کیفیت جوشکاری در میان سایر روش های جوشکاری
کاهش تلفات ناشی از نوسانات ولتاژ ورودی و تحمل اضافه بار بسیار بالا
مصرف انرژی پایین در نتیجه صرفه جویی بسیار زیاد در مصرف برق
پایداری در عملیات جوشکاری به دلیل ایجاد قوس یکنواخت
امکان کنترل شرایط به صورت سریع
حمل و نقل و نگهداری آسان
سبک ، کم حجم ، قدرتمند
بازدهی و قدرت بالا


الكترود قابل استفاده در این نوع اینورترها

الكترود هاي اسيدي و قليايي ، الكترود هاي فولادي ضد زنگ و الكترود هاي طرح آهن در جوشکاری با این دستگاه ها کاربرد دارند.


الکترود های کاربردی :

6013 معروف به الکترودجوشکاری همه کاره که در اکثر کارهای آهنگری مورد استفاده قرار می گیرد.
7018 الکترودجوشکاری قلیایی که به رطوبت حساسیت شدیدی دارند  لذا پیش از استفاده باید پیش گرمایش شود ، این الکترود در کشتی سازی ولوله های فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
6010 الکترود جوشکاری با قوس نفوذی که در لوله های فشار بالا و مخازن تحت فشار استفاده می شود.

قطر الکترود جوشکاری:

2.5 سایز کوچک الکترود جوشکاری است که معمولا با آمپر 60 تا 90 جوشکاری می شود و برای جوش لوله گاز و آب خانگی (فشار پایین) و جوشکاری آهن های 2 و 3 میلی متر استفاده می شود.
3.25 در بازار الکترود سه شناخته میشود و برای فلزات 5 میلی‌متر به بالامورد استفاده قرار می‌گیرد ، آمپر مورد نیاز برای جوشکاری این الکترود بر روی جعبه آن درج شده است.
الکترود جوشکاری 4 و 5 استفاده های صنعتی دارند برای مثال در ساخت اسکلت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.





هنگام  خرید دستگاه جوش مناسب از کیفیت ساخت ، موجود بودن قطعات و گارانتی  آن اطمینان لازم را کسب نمایید و  در زمان استفاده به ظرفیت کاری که بصورت % روی دستگاه نوشته شده توجه کنید.سیکل کاری درج شده بر روری دستگاه‌ها میزان فعالیت مداوم دستگاه را نشان می دهد ،به طور مثال سیکل کاری 40% یعنی اینکه در هر 10دقیقه 6 دقیقه کار و 4 دقیقه دستگاه روشن باشد ولی جوشکاری با آن صورت نگیرد.



اینورتر جوشکاری از نظر ساختار دارای انواع مختلفی همچون مسفت و آی جی بی تی هستند که هر یک دارای معایب و مزایایی می‌باشند.


تفاوت های دستگاههای Mosfet و IGBT


Mosfet (فلز اکسید نیمه رسانای اثر میدانی ترانزیستور) وIGBT (دروازه عایق ترانزیستور دو قطبی) دو نوع از ترانزیستورها هستند که دارای ساختار مشابه با صفحه های نیمه رسانای متفاوت می باشند.
Mosfet (مسفت) یکی از انواع ترانزیستورهای میدانی (FET) است که از سه پایانه ورودی، منبع و خروجی تشکیل شده است. در این نوع ترانزیستور جریان خروجی با ولتاژ ورودی کنترل می‌شود. بنابراین، مسفت ها دستگاههای کنترل کننده ولتاژ هستند.


IGBT(آی جی بی تی) یک وسیله نیمه رسانا با سه پایانه خروجی، جمع کننده و ورودی می باشد. ویژگی این نوع از ترانزیستورها کنترل قدرت بالای انرژی است.
IGBT در سال 1980 به بازار عرضه شد و جدیدتر از Mosfet به شمار می رود. با توجه به آب وهوای کشور ما دستگاه جوش با ویژگی های Mosfet کارایی بیشتری دارد اما ممکن است در کشورهای دیگر که آب وهوای متفاوتی نسبت به ایران دارند، IGBT دارای کاربرد بهتری باشد.


برای مشاهده و سفارش انواع دستگاه جوش اینورتر کلیک کند

راهنمای خرید تراز لیزری
مطلب قبلی
راهنمای خرید تراز لیزری
مطلب بعدی
آموزش نحوه کار با دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری
آموزش نحوه کار با دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری
منو
شماره تماس:
021-91003435