راهنمای خرید دریل

آخرین کامنت های سایت

راهنمای خرید دریل

انتخاب درست ابزار جهت عملکرد مورد نظرتان باعث کاهش هزینه، زمان و حسن انجام کار برای شما خواهد شد بنابراین همیشه برای انجام عملکر مورد نظرتان از ابزار مخصوص آن کار استفاده نمایید تا از وارد کردن فشار بیش از ظرفیت دستگاه جلوگیری نمایید. گاهی ممکن است که این انتخاب کمی دشوار به نظر برسد و انتخاب را با کمی دشواری و سردرگمی روبرو نماید.

ما در این مقاله قصد داریم تا حد ممکن تمامی این ابهامات را برای شما برطرف نماییم دریل ها در انواع ساده، چکشی، گیربکسی و... است که دارای منبع تغذیة برقی، شارژی، بادی و دستی هستند و هر یک دارای کارایی مناسب در شرایط مختلف را دارند و همچنین هر یک دارای قسمت های مختلفی می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

اطلاع از قسمت های کاربردی دریل یک راهنمای خرید دریل ایده آل را برای شما فراهم می کند.

دریل یکی از پرکاربردترین ابزار برقی در منازل، اماکن صنعتی و نیمه صنعتی است که وجود آن در این اماکن امری ضروری محسوب می شود.

از کاربردهای این وسیله در منازل می توان به نصب اشیاء گوناگون از جمله چوب پرده، آینه، پایه در سرویس بهداشتی، نصب لامپ های دیواری و غیره و در اماکن صنعتی و نیمه صنعتی نیز برای انجام کارهایی نظیر نصب و راه اندازی ماشین های صنعتی و هر کاری که نیاز به سوراخ کاری در چوب، فلز و بتن اشاره کرد که مورد استفاده قرار می گیرد.



سه نظام چیست؟

سه نظام ها دارای دو مدل اتومات و آچاری هستند که مدل اتومات آن دارای دو نوع نیمه فلزی و تمام فلزی می باشند. سه نظام های مصرفی اغلب از سایز 6.5 تا 16 میلی متر تقسیم می شوند که نوع 13 میلی متر از همه کاربردی تر می باشد.

سه نظام سایز 1.5 تا 13 میلی متر به معنی آن است که این سه نظام توانایی قرارگیری و استفاده از مته 1.5 الی 13 میلی متر را دارد.

تفاوت سه نظام اتومات و سه نظام آچارخور یا آچاری در نوع گیرایی مته و محکم کردن آن است. زمانی که شما مته را درون سه نظام آچاری قرار می دهید می بایست برای باز و بسته کردن دهانة آن از آچار مخصوص آن استفاده شود ولی در سه نظام اتومات این کار با استفاده از دست بسیار ساده بوده و نیازی یه آچار سه نظام نمی باشد.

از معایب سه نظام آچاری می توان به لزوم بودن آچار برای باز و بسته کردن سه نظام اشاره کرد که شرکت های مختلف یک قسمت لاستیکی در پایین دریل برای نگهداری آ« در نظر گرفته اند که کمی به نگهداری آن کمک میکند.

از مزایای آن نیز که از زبان استادکاران صاحب نظر نقل می شود می توان به گیرایی محکم سه نظام آچاری نسبت به سه نظام های اتومات معمولی اشاره کرد که با توجه به این موضوع توصیه می شود تا حد ممکن از سه نظام های اتومات با کیفیت استفاده شود.

از دیگر سه نظام ها می توان به سه نظام چهار شیار SDS plus و سه نظام پنج شیار SDS Max است که دریل بتن کن ها مورد استفاده قرار می گیرند، نام برد.


مته چیست؟

مته از مهم ترین اجزای دریل محسوب می شود که وظیفة مهمی در سوراخکاری اشیاء دارد. از مته ا برای سوراخکاری سطوح مختلف نظیر بتن، آهن، چوب، آلومینیوم، مس، مصالح ساختمانی و... مورد استفاده قرار می گیرند که به بخشی از آن اشاره می کنیم.

مته آهن:

این نوع مته قابلیت تحمل دمای بالا و سرعت زیاد را دارد که از آن برای سوراخکاری انواع سطوح فلزی استفاده می شود که در انتهای مته درج شده است.

مته کبالت دار:

همان مته آهن است، این نوع مته از نوع HSS است با این تفاوت که قابلیت تحمل دما و سرعت بالتری را به دلیل داشتن درصدی کبالت را دارد که نسبت به مدل HSS معمولی شکنندگی بیشتری دارد که برای سطوح سخت تر از آهن مانند فولاد و فولاد ضد زنگ استفاده که در انتهای آنها علامت Co%n حک شده است.

مته الماسه:

از این نوع مته برای سوراخکاری در بتن و مصالح ساختمانی استفاده می شود که توصیه می شود در هنگام کار با این مته، دریل خود را در حالت چکشی قرار دهید تا عملیات سوراخکاری به صورت صحیح انجام شود.

مته چوب:

این نوع مته دارای نوک تیز برای قرارگیری صحیح تر بر روی سطح می باشد که با استفاده از آن به راحتی می توان سطح چوبی را سوراخ کرد.

مته گردبر:

این نوع مته دارای ظاهری گرد و تو خالی با لبة الماسه یا دندانه ای شکل است که برای برش های گرد در سطح چوبی، شیشه ای، بتنی، گچی و... به منظور خالی کردن آن نقطه تا ارتفاعی مشخص می باشد.

به طور مثال: خالی کردن جای چراغ هالوژن در سقف لازم به ذکر است هنگام سوراخکاری شیشه با مته الماسه گردبر از کمی آب جهت جلوگیری از استحکاک بیش از حد استفاده نمایید.

مته و قلم چهار شیار یا SDS plus:

این نوع مته ها برای دستگاه ها تخریب و بتن کن و توان متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع مته بیشتر برای دریل بتن کن های پرقدرت و با توان بالا مورد استفاده قرار می گیرد زیرا هم انرژی ضربه ای را تحمل کرده و نیز انرژی ضربه ای را بهتر منتقل می نماید.

مته برگی:

برای سوراخکاری در سطوح چوبی با قطر زیاد می باشد که برای سوراخ های لولا و قفل استفاده می شود و مصرفی ترین آن سایزهای 20 و 22 میلی متر می باشند.

مته گازور:

این مته کاربرد بسیار بالایی در صنعت کابینت و کمد سازی است که برای ایجاد سوراخ لولای آرم بند مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت مته برگی و مته گازور:

مته برگی برای سوراخکاری با عمق بیشتر در چوب و مته برگی برای سوراخکاری در چوب با عمق کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

مته خزینه:

از این نوع مته برای تمیزی و زیبایی بیشتر کار مورد استفاده قرار می گیرد. به طوری که گل پیچ ( انتهای پیچ ) در درون قطعه چوب قرار گرفته و پنهان می شود.

مته آلومینیم: از این مته جهت سوراخکاری در سطوح نرم فلزی نظیر آلومینیوم، مس و برنج استفاده می شود.


کلید چپ گرد و راست گرد دریل چه کاربردی دارد؟

استفاده از کلید چپ گرد و راست گرد در دریل به منظور نجات از مهلکه می باشد تا زمانی که مته در سوراخ گیر کرده است با دور مخالف آن را از سوراخ خارج کنیم. گاهی اوقات از این کلید جهت باز و بسته کردن پیچ نیز استفاده می شود که ما به شما توصیه می کنیم برای این کار از پیچ گوشتی برقی و یا پیچ گوشتی شارژی استفاده نمایید زیرا اغلب دریل ها با وجود کلید تنظیم دوری که دارا هستند قابلیت تُرکمِتر ( تنظیم قدرت گشتاور ) نبوده و سبب می شوند پیچ بیش از حد سفت شده یا پیچ هرز می شود.



اهمیت دسته جانبی دریل  چیست؟

دسته جانبی شاید در نگاه اول مسئله مهمی به نظر نرسد ولی در استفاده طولانی مدت از اهمیت این موضوع مطلع می شوید زیرا این قسمت در کنترل دریل هنگام سوراخکاری اهمیت بسیاری دارد. این دسته معمولا از پلاستیک و یا ترکیبی از پلاستیک و لاستیک است که در نوع دوم به دلیل جلوگیری از لغزش در هنگام عرق کردن دست بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

توجه داشته باشید در انتخاب این نوع دسته، مدل با کیفیت آن را در نظر داشته باشید تا در استفاده طولانی مدت همچون تصویر زیر با مشکل مواجه نشوید.



کلید تغییر حالت گیربکس چه کاری انجام می دهد؟

از این کلید در دریل های چکشی برای تغییر حالت دریل کاری به دریل کاری چکشی و بلعکس مورد استفاده قرار می گیرد.

در دریل گیربکسی علاوه بر این کلید ( ساده و چکشی ) کلید تغییر حالت گیربکس را دارا می باشد؛ وظیفه این کلید تنظیم کردن حالت قدرت و سرعت دستگاه می باشد.

کاربرد این کلید برای زمانی است که لازم است سرعت دستگاه کم ولی قدرت آن زیاد باشد. بطور مثال می توان به قلاویزکاری یا باز کردن لوله اشاره کرد که دریل گیربکسی با توجه به آرمیچر قوی تر، توانایی انجام این کار را به راحتی هر چه تمام تر دارد.

توجه: در نظر داشته باشید این کار با دریل معمولی نیز انجام پذیر است ولی این کار سبب آسیب دیدگی جبران ناپذیر به دستگاه می شود.



کلید پاور ( روشن خاموش ) دریل

این کلید برای روشن و خاموش کردن دریل می باشد که دارای 3 نوع ساده کپسولی و دیمردار می باشد در نوع ساده، با فشردن کلید پاور دستگاه روشن و شروع به حرکت می نماید و پس از رها کردن کلید دستگاه خاموش می شود.

در نوع کپسولی با میزان فشار شما به کلید سه نظام حرکت کرده و با کم و زیاد کردن میزان فشار سرعت چرخش سه نظام دریل کم و زیاد می شود.

کلید پاور دیمردار: در این نوع یک ولوم تنظیم سرعت بر روی کلید پاور قرار داده شده است که شما می توانید سرعت دلخواه خود را برای انجام کار انتخاب نمایید. در این حالت دیگر میزان فشار کلید پاور اهمیتی ندارد و سرعت از طریق دیمر نصب شده بر روی کلید معین می شود.



دکمه قفل کن کلید پاور دریل چه کاربردی دارد؟

از این دکمه در زمان هایی استفاده می شود که لازم است دریل را در حالت روشن و بدون فشردن کلید پاور روشن بماند بطور مثال در مکان هایی که فضای لازم برای این کار را نداشته باشید یا بخواهیم دریل را بر روی پایه دریل ستونی نصب نماییم، کافی است کلید پاور را در حالت روشن نگه داشته و کلید قفل کن را فشار دهید، تا زمانی که دوباره کلید پاور را فشار ندادید دستگاه در حالت روشن می ماند.



خط کش یا عمق سنج دریل چیست؟

گاهی لازم است عمق مشخص از دیوار یا سطوح مختلف را سوراخکاری نمایید و یا دیوار پوک و یا سست بوده و با کمترین فشار مته تا انتها داخل می رود. برای جلوگیری از این امر و امکان تنظیم عمق سوراخکاری خط کشی برای دریل ها در نظر گرفته شده است که اغلب بر روی دسته به موازات سه نظام نصب می شود و زمانی که عمق سوراخکاری به حد مورد نیازی می رسد، دیگر خط کش اجازه پیشروی به مته را نداده و با دیوار برخورد می کند.


وزن دریل

وزن دریل یکی از پر اهمیت ترین ویژگی های دریل می باشد که ارتباط مستقیمی با قدرت دریل دارد؛ یعنی هر مقدار که قدرت دریل بالا باشد وزن دریل نیز بالا می باشد.

اگر شما دریلی انتخاب کنید که توان آن مطابق نیاز شما باشد، توانسته اید در هزینه صرفه جویی کرده و دریل خوش دست متناسب با کار خود داشته باشید.


کیف حمل

در انتخاب ابزار برقی به دارا بودن یا نبودن کیف حمل دقت کنید. این انتخاب سبب می شود تا ابزار شما از ضربه های احتمالی در امان باشد و بتوانید آن را به راحتی با خود حمل کنید.

از دیگر ویژگی های کیف حمل نظم بخشیدن به ابزار می باشد که می توانید ابزارها را در کنار هم قرار داده و در سریع ترین حالت ممکن به آن دسترسی داشته باشید.

برند و گارانتی معتبر

پیشرفت علم و تکنولوژی سبب شده تا شرکت های مختلف دست به تولید ابزارهای مختلف با تنوع بسیار بزنند و با محصولات و خدمات بسیار متنوع ذهن مصرف کننده را احاطه سازند و باعث ایجاد ابهام و سردرگمی در تصمیم خرید گردد. سپس می بایست مصرف کننده به برند یا خدمات پس از فروش اعتماد نماید.

صرفا فرآیندهایی نظیر کارت گارانتی، برگه ضمانت نامه قادر به تامین چنین اطمینانی نخواهد بود؛ بنابراین نام تجاری یک شرکت اثر بخش ترین راه برای جلب مصرف کننده به حساب می آید.


لوازم جانبی

اغلب شرکت ها در کنار ابزارهایی که ارائه می کنند، اقلام پر مصرف مورد نیاز آن محصول را نیز عرضه می کنند که این امر در قیمت نهایی این محصول نقش مستقیم دارد. متاسفانه برخی شرکت ها برای جلب نظر کاربران و فروش محصولات خود از لوازم جانبی متععد و بی کیفیت در کنار ابزارهای خود استفاده می کنند که رضایت نهایی کاربر را به همراه ندارد.



انواع منبع تغذیه در ابزار برقی و کاربرد آن

به واحدی گفته می شود که انرژی مورد نیاز دریل را تامین می نماید. دریل ها به سبب کاربردی بودن آنها نیازمند آن است که بشود از آن در تمامی اماکن و یا در هر زمان بهره برد. با توجه به این موضوع شرکت های تولید کننده مستلزم ساخت ابزار با منابع تغذیة مختلفی همچون برق، باتری شارژی، بنزین و یا بادی شده اند؛ از این رو دریل ها با توجه به منبع تغذیه ای که دارند اغلب به 4 دستة بادی، برقی، شارژی و دستی تقسیم می شود که هر یک در هر زمان یا مکان مشخص مورد استفاده قرار می گیرند.


برای مشاهده قیمت و خرید انواع دریل در فروشگاه کیف ابزار بر روی لینک دریل کلیک نمایید..


اهمیت دسته جانبی دریل  چیست؟
مطلب قبلی
اهمیت دسته جانبی دریل چیست؟
مطلب بعدی
کاربراتور چیست و چگونه کار می کند؟
کاربراتور چیست و چگونه کار می کند؟
منو
شماره تماس:
021-91003435